Netflix verhoogt prijzen van Standaard- en Premium-abonnementen
donderdag 7 oktober 2021

Netflix verhoogt prijzen van Standaard- en Premium-abonnementen

Netflix verhoogt de prijzen voor Nederlandse abonnees. Twee van de drie abonnementen worden duurder, alleen het Basic-abonnement verandert niet.

De prijs van een Standaard-abonnement, waarmee films en series in hd gestreamd kunnen worden, gaat met € 1,00 per maand omhoog. Het abonnement kost voortaan € 11,99 in plaats van € 10,99.

Het duurste abonnement, Premium, gaat met € 2,00 per maand omhoog. Dat abonnement kost voortaan € 15,99 per maand. Met deze optie is het mogelijk om video’s in 4K-resolutie te bekijken. Ook kunnen abonnees met Premium met in totaal vier apparaten tegelijk naar Netflix kijken.

Het Basic-abonnement is de enige optie die niet duurder wordt. Met dit abonnement van € 7,99 per maand kan op één scherm gekeken worden. Ook is er geen hd- of 4K-resolutie beschikbaar.

Netflix zegt dat de prijzen voor nieuwe abonnees gelden, maar dat ze geleidelijk ook worden toegepast bij alle huidige abonnees. Als een abonnement verandert, worden mensen daar een maand van tevoren op gewezen per e-mail. De vorige keer dat Netflix zijn prijzen verhoogde, was vier jaar geleden.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen