Netflix trekt stekker uit streamingdienst in Rusland
maandag 7 maart 2022

Netflix trekt stekker uit streamingdienst in Rusland

Netflix heeft zijn streamingdienst tijdelijk stopgezet in Rusland uit protest tegen de invasie van Oekraïne door Russische troepen. “Gezien de omstandigheden ter plaatse hebben we besloten om onze dienstverlening in Rusland op te schorten”, zegt Netflix.

Recent kondigde de streamingdienst al aan dat het alle toekomstige projecten en acquisities uit Rusland tijdelijk zou stopzetten. Netflix had onder meer vier Russische Netflix Originals in de maak.

Extra stap
De streamingdienst weigerde eerder al om twintig Russische kanalen aan te bieden die het volgens de Russische wet moest hosten. Nu zet het bedrijf de extra stap door zijn dienst volledig stop te zetten.

Rusland is voor Netflix een kleine markt. Het bedrijf heeft er nog geen miljoen abonnees, terwijl de streamingdienst wereldwijd 222 miljoen abonnees telt.

Ook veel andere bedrijven hebben voorlopig hun banden met Rusland verbroken. Disney, Warner Bros. en Paramount Pictures hebben nieuwe films in Russische bioscopen uitgesteld. Techbedrijven als Microsoft, Apple en Google hebben gezegd voorlopig geen diensten en producten te verkopen in het land.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen