Netflix toont geen producties op Filmfestival Cannes
Donderdag 12 april 2018

Netflix toont geen producties op Filmfestival Cannes

De producties van streamingdienst Netflix zijn niet te zien op het Filmfestival in Cannes. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van 8 tot 19 mei. De producties van Netflix mogen vanwege een nieuwe regel niet meedingen naar de prijzen.

Eind maart kondigde het Franse festival de nieuwe regels al aan. Alle films die vanaf komende editie willen meedingen naar de prijzen, moeten ook te zien zijn in Franse bioscopen. Bij de films van streamingservices als Netflix is dat niet het geval. Vorig jaar streden twee titels van Netflix nog wel mee om de prijzen.

Netflix krijgt nog wel de mogelijkheid films te laten zien op het festival, maar dan buiten de competitie om. Daar doet de streamingdienst echter niet aan mee. “Wij willen dat onze films op gelijke voet staan met films van andere filmmakers”, zegt Ted Sarnados, Chief Content Officer, in gesprek met Variety.

“Filmfestivals zouden ertoe moeten bijdragen dat films ontdekt worden, zodat ze verspreid kunnen worden. Onder deze nieuwe voorwaarden kunnen wij onze eigen films niet meer wereldwijd op dezelfde dag uitbrengen, zoals we de afgelopen jaren al met bijna 100 titels wel hebben gedaan.”

Bron: De Morgen/BM

Bericht delen