Netflix stelt speciale manager Benelux-producties aan
vrijdag 10 juli 2020

Netflix stelt speciale manager Benelux-producties aan

Netflix krijgt een speciale manager die zich gaat richten op het aankopen en co-produceren van content voor de Benelux. De aanstelling past bij het voornemen van Netflix om de komende jaren meer Nederlandse en Belgische producties te gaan maken.

Janey van Ierland, vooral bekend als manager van acteurs als Carice van Houten en Marwan Kenzari, gaat de positie per augustus bekleden. Van Ierland gaat werken vanuit het Europese hoofdkantoor van Netflix in Amsterdam.

De streamingdienst kondigde recent een flink aantal nieuwe Nederlandse en Belgische producties aan, zoals het nieuwe seizoen van Undercover, de nieuwe serie Dirty Lines over de Nederlandse sekslijnen in de jaren tachtig en de Belgische serie Grond van regisseurs Adil & Bilall. Regisseur Shady El-Hamus (De Libi) werkt bovendien aan de eerste, nog titelloze Nederlandse Netflix-film.

Janey van Ierland (1977) studeerde film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkte in verschillende takken van de Nederlandse entertainmentindustrie, zoals marketing, distributie en productie. In 2008 richtte Van Ierland haar eigen agentschap op: Nummer 19, waarmee zij namen als Gijs Naber, Marwan Kenzari, Carice van Houten, Bracha van Doesburgh, Halina Reijn, Katja Herbers en Paula van der Oest in binnen- en buitenland vertegenwoordigt.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen