Netflix-serie Undercover nu al in de prijzen
maandag 18 maart 2019

Netflix-serie Undercover nu al in de prijzen

De eerste Belgisch-Nederlandse coproductie van Netflix, Undercover, is in de prijzen gevallen tijdens het Cinequest Film Festival in San Jose. De misdaadserie, die vanaf 3 mei te zien is bij Netflix, won de juryprijs voor beste serie. De serie ging bij de Belgische zender Eén al in première op 24 februari.

De jury koos Undercover als winnaar ‘vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd’, aldus Michael Rabehl, programmadirecteur van Cinequest.

Undercover gaat over Ferry Bouman, één van​​ de​ grootste​​ XTC-producenten​​ in​​ de​​ wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens tussen​ België​​ en​ Nederland.​ Dit​​ comfortabele​ bestaan​ verandert​ echter​ drastisch​ wanneer​ twee​ undercoveragenten​ zijn territorium​​ betreden om​ zo​ zijn​ leven​ te​ infiltreren​ en​​ het​ netwerk​ op​ te​ rollen.

Anna Drijver en Frank Lammers spelen de hoofdrollen. Ook Elise Schaap, Tom Waes, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit vertolken rollen in de reeks, die wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix​ werkt​ samen​ met​ het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ VRT.

Bron: Bright/BM

Bericht delen