Netflix rolt update uit voor smartphone applicatie
donderdag 1 maart 2018

Netflix rolt update uit voor smartphone applicatie

De applicatie van Netflix op smartphones krijgt op dit moment een flinke make-over. Gebruikers van Netflix met een Android-toestel vinden in de Play Store een update van de Netflix-app met een aantal grote veranderingen.

De update geldt ook voor smartphones van Apple, maar op de iPhone zijn nog niet alle wijzigingen zichtbaar. De grootste veranderingen zijn momenteel zichtbaar in de applicatie voor Android-toestellen. De update voor iOS volgt vermoedelijk niet veel later.

Bij zowel Android als iOS is het menu aan de zijkant verplaatst naar de onderkant. Lange tijd werd er gebruik gemaakt van het zogeheten hamburgermenu met de drie streepjes in de linkerbovenhoek. In de nieuwe versie van de applicatie is er ruimte voor een menu aan de onderkant van het scherm gecreëerd.

De knop ‘Binnenkort’ is de belangrijkste nieuwe feature in de Netflix-applicatie. Het menu in de applicatie bevat een vijftal knoppen: Homepagina, Zoeken, Binnenkort, Downloads en Mijn Profiel. De homepage is uiteraard het getoonde scherm wanneer de applicatie gestart wordt.

Hier wordt tegenwoordig één titel prominent in beeld gebracht. Dit kan een nieuwe release zijn, of een titel die door Netflix wordt aangeraden om te kijken. De zoekfunctie is verder hetzelfde gebleven, maar is dus terug te vinden op een andere plek.

De versie die nodig is om de veranderingen in de Netflix-applicatie te kunnen zien is voor Android versie 5.13.1. De update wordt sinds kort uitgerold en verschijnt de komende dagen/weken bij de gebruikers.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen