Netflix organiseert nationaal Formule 1 examen
woensdag 2 maart 2022

Netflix organiseert nationaal Formule 1 examen

Ter ere van het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive organiseert Netflix een landelijk examen over de populairste autosport van dit moment. Nieuwkomers en trouwe fans worden op social media vragen gesteld waarmee hun kennis over de regels van Formule 1 wordt getest.

Deelnemers kunnen zich vervolgens opgeven voor het nationaal Formule 1 examen, een unieke Drive to Survive-experience, op Circuit Zandvoort waar ze onder begeleiding van Robert Doornbos en Shelly Sterk in de wereld van F1 stappen. Deelnemen kan vanaf nu via de social kanalen van Netflix of kijk op www.f1examen.nl.

De kampioensrace van de Grand Prix 2021 werd door miljoenen Nederlanders bekeken en in menig huishouden ontstond na afloop discussie over de spelregels van de Formule 1. Daarbij staat de autosport erom bekend dat de regels constant in beweging zijn, dus hoe zit het eigenlijk met de kennis van de Formule 1 kijker?

Weet men bijvoorbeeld waarvoor een track limit dient, en met welke regels de pitbox teams rekening moeten houden tijdens een pitstop? Om deze kennis te beproeven daagt Netflix heel Nederland uit om deel te nemen aan het nationale Formula 1: Drive to Survive-examen.

Praktijkexamen voor grootste fans
Net zoals in de realiteit komt na het theorie-examen het praktische aspect aan bod. De grootste fans worden daarom op 10 maart uitgenodigd op Circuit Zandvoort om deel te nemen aan het praktisch examen.

Hier worden de deelnemers bijgeschoold in de laatste ins en outs van de Formule 1 door Robert Doornbos (voormalig autocoureur) en Shelly Sterk (F1-liefhebber). Je beleeft diverse Formule 1 elementen, zoals een pitbox training, simulatie race en track walk. De winnaars krijgen zelfs de kans om in een GP1 race auto te rijden.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen