Dinsdag 16 januari 2018

Netflix nu in 190 landen actief

Het Amerikaanse bedrijf Netflix heeft zijn dienstverlening woensdag uitgebreid van 60 naar 190 landen. De populaire aanbieder van films en tv-series heeft al ruim 70 miljoen abonnees, die dagelijks meer dan 125 miljoen uur aan films en tv-series kijken. In Nederland heeft Netflix 1,3 miljoen abonnees.

Vanaf nu kunnen ook inwoners van onder meer Rusland, India, Nigeria en Saudi-Arabië naar series als House of Cards, Orange Is The New Black en Narcos kijken. De inwoners van de door Rusland geannexeerde Krim kijken overigens niet mee; vanwege Amerikaanse sancties is Netflix daar niet te zien. Om vergelijkbare redenen moeten Syriërs en Noord-Koreanen ook nog even wachten op Netflix.

De mogelijkheden in China worden nog onderzocht. De eerder bekendgemaakte plannen om daar dit jaar van start te gaan zijn uitgesteld.

Klanten van Netflix betalen een vast bedrag per maand en krijgen daarmee toegang tot een groot aantal films en series. Die zijn te bekijken op internet-tv’s, tabletcomputers, smartphones en spelcomputers.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen