dinsdag 16 januari 2018

Netflix krijgt rechten nieuwe Disney films

Netflix Inc. en Walt Disney Company kondigen woensdag een meerjarige overeenkomst aan waarmee Netflix exclusieve abonneetelevisierechten krijgt voor het aanbieden van nieuwe live action en animatiefilms van Walt Disney Studios in Nederland. De overeenkomst gaat in vanaf begin 2014.

Vanaf volgend jaar kunnen Netflix-leden in Nederland films van Disney, Disney Pixar en Marvel direct kijken, zoveel als ze willen, op de door hun verkozen manier, via een ruime keuze aan apparaten met een internetverbinding. Dit repertoire zal o.a. bestaan uit Marvel’s The Avengers, Monsters University en The Lone Ranger.

Een breed aanbod van Disney en Disney Pixar is al beschikbaar in Nederland via streaming van Netflix. Voorbeelden hiervan zijn Ratatouille en Wall-E, maar ook klassiekers zoals Mary Poppins en Lady en de Vagebond. Ted Sarandos, de Chief Content Officer van Netflix: “Disney creëert topkwaliteit en ‘s werelds meest fantasierijke films en tv-series. We zijn zeer ingenomen met het feit dat we onze Nederlandse leden vanaf begin 2014 zo’n fantastische mix aan Disneycontent kunnen aanbieden als de exclusieve premium betaaltelevisie voor de nieuwe Disneyfilms.”

Bron: Netflix/Broadcast Magazine

Bericht delen