Dinsdag 16 januari 2018

Netflix koopt Nederlandse film Spijt!

Netflix heeft de wereldwijde rechten van de Nederlandse film Spijt! gekocht. Shooting Star, de productiemaatschappij van Spijt!, heeft dit nieuws tijdens het filmfestival Cannes bekend gemaakt. Vorige week kocht Netflix ook al de rechten van twee andere Nederlandstalige films.

Spijt! is de verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee. Het boek werd in 1996 geschreven door de kinderboekenschrijfster en in 2013 verfilmd. Hoofdrollen waren weggelegd voor Robin Boissevain, Stefan Collier, Nils Verkooijen, Dave Mantel en Jessica Zeylmaker. Spijt! draait om een dikke jongen die hierom gepest wordt op school. Niet alleen door zijn klasgenoten, ook een docent doet hier aan mee. Ondertussen zijn er nog andere verhaallijnen waar de liefde een thema is.

In Nederland is Spijt! sinds eind vorig jaar al op Netflix te zien. Binnenkort kan de hele wereld dus naar de Nederlandse tienerfilm kijken. Wanneer Spijt! voor de ruim 75 miljoen Netflix abonnees te zien is, is nog niet bekend gemaakt.

Voor de makers en hoofdrolspelers is het geweldig nieuws dat Netflix de wereldwijde rechten heeft gekocht. In één klap komt de film beschikbaar voor een miljoenenpubliek. In Europa en Zuid-Amerika deed Spijt! het overigens al goed. Door jongeren werd de film eerder al uitgeroepen tot beste jeugdfilm van het jaar.

Bron: Netflix-nederland.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen