Netflix koopt komedieserie Toon van KPN wereldwijd aan
zaterdag 27 juli 2019

Netflix koopt komedieserie Toon van KPN wereldwijd aan

Netflix heeft de rechten gekocht om de Nederlandse serie Toon wereldwijd te kunnen vertonen. Een releasedatum heeft de streamingdienst nog niet bekend gemaakt.

Toon is een komedieserie die in opdracht van KPN in Nederland werd ontwikkeld. In 2016 en 2017 verschenen in totaal zestien afleveringen. De hoofdrol wordt gespeeld door Joep Vermolen. Vermolen speelt muzikant Toon, een sociaal onhandige muzikant die tegen wil en dank beroemd wordt. In de serie waren gastrollen weggelegd voor onder anderen Katja Schuurman, Kees Tol, Bram Moszkowicz, Kim Feenstra, Chris Zegers, Diederik Ebbinge, Eva Jinek en Pepijn Schoneveld.

De critici waren zeer lovend over Toon, maar televisiekijkend Nederland heeft de serie nog nauwelijks ontdekt want die was alleen te zien bij KPN Presenteert. Toon werd in 2017 genomineerd voor de Golden Nymph, een internationale prijs die jaarlijks in Monte Carlo wordt uitgereikt. De serie is geproduceerd door NewBeTV van producent Jeroen Koopman en geregisseerd door Beer ten Kate. Mediabedrijf Splendid heeft in 2017 de rechten gekocht voor een Duitse remake voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Bron: MijnSerie.nl/BM

Bericht delen