Netflix komt met goedkoper abonnement met advertenties
donderdag 23 juni 2022

Netflix komt met goedkoper abonnement met advertenties

Netflix zal een nieuwe abonnementsvorm gaan introduceren. Deze wordt goedkoper dan de huidige opties, maar daar staat wel tegenover dat er advertenties worden getoond. Hiermee wil de streamingdienst een nieuw segment aan abonnees bereiken.

CEO Ted Sarandos heeft dit bevestigd in Cannes, waar hij aanwezig is voor het Cannes Lions festival. “We laten op dit moment een grote groep potentiële abonnees liggen. Mensen die zeggen: ‘Netflix is voor mij te duur en ik vind het niet erg om advertenties te kijken’. We komen dan ook met een nieuwe abonnementsvorm.”

Andere opzet
Sarandos laat weten dat het anders zal werken dan de huidige opzet van Netflix. “Er komt een nieuw abonnement. We gaan niets toevoegen qua advertenties aan Netflix zoals je dat vandaag kent. We voegen een advertentie-vorm toe voor mensen die graag minder willen betalen en het niet erg vinden om dan advertenties te kijken.”

Introductiedatum nog onbekend
Het is nog onduidelijk wanneer Netflix deze nieuwe abonnementsvorm zal introduceren. Mogelijk zal dit najaar al een stap worden gezet, aangezien in de wintermaanden altijd de meeste mensen gebruik maken van streamingdiensten. De stap van Netflix komt nadat afgelopen kwartaal er voor het eerst minder abonnees te melden waren. Ook over de prijs voor dit nieuwe abonnement is voorlopig nog niets bekendgemaakt.

Bron: Netflix-Nederland.nl

Bericht delen