Netflix investeert ruim 12 miljard dollar in content
zondag 8 juli 2018

Netflix investeert ruim 12 miljard dollar in content

Naar schatting zal Netflix in 2018 tussen de twaalf en dertien miljard dollar uitgeven aan content. Dat is meer dan welke film- of televisiestudio dan ook dit jaar.

Het is ook aanzienlijk meer dan de acht miljard dollar waar eerder door de media over gesproken werd. Dat blijkt uit een onderzoek van The Economist. De streamingdienst gelooft heilig in originele en eigen content.

De bedoeling is dat er dit jaar minstens duizend originele producties bij Netflix beschikbaar zijn en daarvoor moeten er nog heel wat gemaakt worden. Dit jaar maakt Netflix om precies te zijn 82 films. Ook koopt het bedrijf, of produceert het, 700 nieuwe of gelicenseerde televisieseries. Daaronder vallen dramaseries, komedies, kinderseries en meer. Al die content wordt in 21 landen geproduceerd, waaronder ook Nederland.

Ter vergelijking: de filmstudio met de meeste speelfilms op de planning dit jaar is Warner Bros. Die stuurt dit jaar in totaal 23 films naar de bioscopen. Disney, de meest winstgevende studio, brengt dit jaar maar tien films uit. Aantallen die verbleken bij de 82 producties van Netflix dit jaar.

Bron: FilmTotaal/BM

Bericht delen