Netflix heeft ruim 200 miljoen abonnees
woensdag 20 januari 2021

Netflix heeft ruim 200 miljoen abonnees

In de laatste drie maanden van vorig jaar heeft streamingdienst Netflix er ruim 8,5 miljoen nieuwe abonnees bij gekregen. Daarmee overtreft het entertainmentbedrijf de eigen verwachtingen ruimschoots en zijn er nu wereldwijd meer dan 200 miljoen abonnees.

De streamingdienst ging eerder nog uit van 6 miljoen nieuwe abonnees in het vierde kwartaal. De groei van Netflix was minder sterk dan in het voorjaar, toen het aantal abonnees ten tijde van de eerste coronagolf met ruim 27 procent toenam ten opzichte van een jaar eerder. Nu is dat een kleine 22 procent tot een totaal van 203 miljoen betalende abonnees.

De concurrentie van andere streamingplatforms neemt toe. Zo heeft Disney+, dat in het najaar van 2019 werd gelanceerd, al bijna 87 miljoen abonnees. Daarnaast heeft Amazon Prime Video zo’n 150 miljoen leden.

Om de grootste te blijven, beloofde Netflix onlangs in 2021 iedere week een nieuwe film online te zetten. Red Notice is er één van, met actieheld Dwayne Johnson in de hoofdrol. Het is met een budget van 130 miljoen dollar de duurste uit de geschiedenis van Netflix. Voor de bekostiging van al die producties stroomde er de afgelopen tijd veel meer geld het bedrijf uit dan er binnenkwam, waardoor er telkens veel geleend moest worden.

Die zogeheten ‘cash burn’, of negatieve vrije kasstroom, is volgens Netflix aan het einde van 2021 voorbij. Doordat het bedrijf dit jaar quitte verwacht te draaien, is het volgens Netflix niet langer nodig om extra geld binnen te halen om de dagelijkse gang van zaken te bekostigen.

Die mededeling maakte Netflix ook onder beleggers populair. Het bedrijf wil met de overgebleven cash eigen aandelen inkopen, wat de winst per aandeel opdrijft. In de nabeurshandel steeg het aandeel Netflix tot wel 12 procent.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen