dinsdag 16 januari 2018

Netflix heeft 100 miljoen gebruikers

Netflix heeft de afgelopen maanden onverwacht veel nieuwe abonnees gekregen. Daarmee heeft de online-videodienst de grens van de 100 miljoen gebruikers doorbroken. 

Netflix kreeg in het tweede kwartaal, van begin april tot eind juni, per saldo 5,2 miljoen abonnees erbij. Analisten hadden een abonneegroei over het tweede kwartaal verwacht van 3,2 miljoen. De groei verdrievoudigt daarmee ten opzichte van de 1,7 miljoen abonnees die het bedrijf er in dezelfde periode vorig jaar bij kon boeken. Netflix telt inmiddels 103,9 miljoen abonnees. Het bedrijf presteert daarmee boven verwachting.

Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal 66 miljoen dollar winst gemaakt. Dat is ook een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de winst 41 miljoen dollar bedroeg. Dat is een stijging van dik 60 procent. De omzet bedroeg 2,8 miljard dollar.

Van de Netflix-abonnees komt nu meer dan de helft (50,1 procent) uit andere landen dan de Verenigde Staten. De afgelopen drie maanden verschenen op Netflix onder meer nieuwe seizoenen van de populaire series House of Cards en Orange is the New Black. Ook kwam Netflix met een nieuwe eigen film, Okja.

Drie op de tien Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een abonnement op Netflix, ofwel 2,35 miljoen huishoudens. 

Bron: FD/NOS/BM

Bericht delen