Eerste beelden van Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines
vrijdag 11 maart 2022

Eerste beelden van Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines

Netflix heeft de eerste beelden van de nieuwe Nederlandse serie Dirty Lines gedeeld. De zesdelige serie over de opkomst van de sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren ‘80, naar de hoogtijdagen van de RoXY en het vrije leven vol drugs, seks en muziek. Dirty Lines is vanaf 8 april wereldwijd te zien op Netflix.

Het verhaal van Dirty Lines begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

De laatste jaren van de Koude Oorlog gaven hoop en inspireerden een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het epicentrum van deze culturele revolutie waarin housemuziek en de nieuwe liefdesdrug XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren, waardoor niet alleen de moraal van de consumenten, maar bovenal dat van hun bedenkers voorgoed veranderde.

Dirty Lines is geproduceerd door Fiction Valley en geschreven door Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart), Franky Ribbens, Tijs van Marle en Lotte Tabbers. Pieter Bart Korthuis was samen met Tomas Kaan en Anna van der Heide ook verantwoordelijk voor de regie.

De serie Dirty Lines is de eerste Nederlandse Original die dit jaar wordt uitgebracht op Netflix. Later dit jaar volgen nog meer Nederlandse Netflix producties, waaronder de romantische film F*ck de Liefde 2 en de actiethriller The Takeover.

Bron: Netflix/BM

Bericht delen