Netflix brengt Eurovisie Songfestival naar Amerika
dinsdag 23 juli 2019

Netflix brengt Eurovisie Songfestival naar Amerika

De overwinning van Duncan Laurence is inmiddels in de Verenigde Staten te zien op Netflix. De twee halve finales en de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2019 zijn daar online gekomen. Ook het Eurovisie Songfestival 2020, dat in Nederland wordt gehouden, komt in de VS bij Netflix beschikbaar.

Organisator EBU heeft een deal gesloten met Netflix. “De EBU is erg blij dat ‘s werelds grootste entertainmentshow nu on-demand beschikbaar is voor kijkers in de VS”, aldus Songfestival-baas Jon Ola Sand. De EBU heeft in mei bovendien met productiebedrijf Brain Academy een overeenkomst getekend om over twee jaar in de Verenigde Staten een lokaal Songfestival te organiseren. “Dit is een perfecte timing met plannen om in 2021 een ​​Amerikaanse versie van de wedstrijd te lanceren”, zegt Ola Sand over het nieuws.

Netflix is naast het binnenhalen van de uitzendrechten van het Eurovisie Songfestival ook bezig met een comedyfilm over de Europese muziekwedstrijd, met als titel Eurovision. Vorig jaar maakte de streamingdienst bekend dat komiek Will Ferrell samen met acteur Andrew Steele verantwoordelijk is voor het script en ook te zien zal zijn in de film.

Bron: Showbizznetwork/BM

Bericht delen