Dinsdag 16 januari 2018

Net in Nederland biedt werkervaringsplaatsen

Het online platform van de Nederlandse Publieke Omroep netinnederland.nl gaat werkervaringsplaatsen voor nieuwkomers aanbieden. De vijf betaalde werkplekken zijn bedoeld voor vluchtelingen met een verblijfsstatus, die onder de kwetsbare groepen op de Nederlandse arbeidsmarkt vallen.

Net in Nederland biedt Nederlandse televisieprogramma’s met ondertiteling in het Arabisch, Engels en Nederlands ter bevordering van een snelle integratie.

De Stichting Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep (AWO-Fonds Omroep) heeft 140.000 euro toegekend voor vijf werkervaringsplaatsen. De publieke omroepen stellen de 5 AWO plekken ter beschikking uit hun jaarlijkse opleidingsbudget bij het fonds. De werkplekken worden ingericht bij de NTR, waar de redactie van Net in Nederland is gevestigd.

Net in Nederland maakt anderstalige nieuwkomers zoals vluchtelingen en immigranten met on demand media-aanbod wegwijs in de Nederlandse samenleving. Daarnaast wil Net in Nederland als gids voor nieuwkomers fungeren. Doel van het platform is om anderstaligen via de programma’s kennis te laten maken met Nederland, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal.

Er zijn vijf parttime werkervaringsplaatsen (28 uur per week) gedurende negen maanden beschikbaar voor de functies van redacteur nieuwe media (2), bureauredacteur/online producer (2) en productieassistent/camjo (1).

Kijk hier voor meer informatie en de functieprofielen.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen