dinsdag 16 januari 2018

Nederlandse YouTubers succesvol in LA

YouTube sterren Bardo Ellens (Banjomovies) en Mert Ugurdiken (Mertabi) hebben succes in Los Angeles. Ze zijn beiden genomineerd voor awards op het Los Angeles Web Festival, het oudste en bekendste webfestival ter wereld.

Mert heeft succes met het tweede seizoen van zijn webserie Marokkaan Geeft Rijles, een reeks die hij maakt voor zijn eigen YouTube-kanaal en waarmee hij eerder ook al de Nederlandse TV Beelden won in de categorie Made For Web. Marokkaan Geeft Rijles is nu genomineerd in twee categorieën: Outstanding Lead Actor (Mert Ugurdiken) en Outstanding Comedy Series.

Bardo sleepte maar liefst vier nominaties in de wacht in de categorieën: Outsanding Comedy Series, Outstanding Director (Bardo Ellens & Ivan Lopez Nunez), Outstanding Cinematography en Outstanding Visual/Special Effects. Dit alles voor de interactieve film en serie Bardo’s Film Gebeuren die hij maakte in opdracht van MovieZone, het jongerenlabel van EYE. Hij maakte de serie samen met zijn kijkers, die over alle keuzes in de film konden meebeslissen. Ook andere bekende YouTubers hadden een rol in de film, waaronder Thomas Smagge, Dylan Haegens en actrice Lisa Smit.

Beide producties werden geproduceerd door NewBeTV. De in crossmediale producties gespecialiseerde producent die onlangs NewBeChannels lanceerde, een productielabel dat zich volledig richt op de ontwikkeling en productie van formats voor grote YouTube kanalen.

Bardo: “”Voor iets wat begon als grap voor een paar vrienden is deze internationale waardering natuurlijk een droom! Het is ook voor het eerst dat een Nederlands YouTube kanaal kans maakt op buitenlandse prijzen. Daar ben ik supertrots op .”

Mert: “Wanneer content maken je passie is, dan is iedere vorm van waardering mooi. Of het nou een fan is of in dit geval een award-nominatie!”

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen