Dinsdag 16 januari 2018

Nederlandse YouTubers in hitlijst

Dennis Doeland is gestart met het samenstellen van een hitlijst met de meest succesvolle YouTubers in Nederland. Hij begon afgelopen donderdag met zo’n 30 YouTubers in een overzicht. Puur om eerste beeld te krijgen hoe de vloggers ten opzichte van elkaar presteren.

Door de hulp van diverse Tweeps en YouTubers is de lijst nu met meer dan 60 vloggers uitgebreid. De lijst is gerangschikt op subscribers. De drie meest succesvolle Nederlandse YouTubers (Kwebbelkop, Jelly en NikkieTutorials) richten zich op een internationaal publiek en filmen daarom alles in het Engels. Samen zijn zij goed voor 8,5 miljoen abonnees. Tevens valt op dat ze extreem productief zijn. Lijstaanvoerder Kwebbelkop heeft bijvoorbeeld al 1.750 video’s gemaakt. De Nederlandse vloggerslijst wordt aangevoerd door EnzoKnol, die ruim een miljoen abonnees heeft.

Doeland: “Uiteraard kan het zijn dat YouTubers in de lijst behoren die nog ontbreken. Moet een specifieke Nederlandse YouTuber in de lijst komen die ontbreekt? Vul dan de gegevens van het kanaal hier in. We zijn enthousiast geraakt van de reuring rond de eerste lijst. Zo langzamerhand wordt dit een project van de ‘crowd’. Doel: einde van de maand een complete YouTubers Top 100. Ik zal elke maand over de prestaties van de YouTubers en hun social media-kanalen berichten. Zo kan iedereen zien hoe het Nederlandse YouTubers-landschap beweegt.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen