Nederlandse series bij Amazon Prime Video
woensdag 10 november 2021

Nederlandse series bij Amazon Prime Video

Amazon Prime Video voegt in december vier Nederlandse tv-series toe die exclusief voor de streamingdienst zijn ontwikkeld. Dat is bekend gemaakt tijdens een persbijeenkomst.

Onder meer rapper Donnie is in één van deze programma’s te zien. De artiest maakt Donnie op de Monnie, een reportagereeks waarin hij meekijkt in het leven van rijke jonge landgenoten zoals influencers en collega-rappers. De serie start op 1 december.

Daarnaast brengt Amazon Prime Video het programma Comedy Club, waarin onder anderen Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt en Henry van Loon carte blanche krijgen en een comedyshow mogen maken zonder restricties. Comedy Club start op 3 december.

In Over Grenzen staat de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijde drugsindustrie centraal. Deze serie gaat op 16 december van start. In de realityreeks Dutch Wheels wordt een Rotterdams autobedrijf gevolgd terwijl ze auto’s van bekende Nederlanders zoals Rico Verhoeven en Justin Kluivert pimpen. Dutch Wheels is te zien vanaf 7 december.

Met zelf gefinancierde producties hoopt Amazon Prime Video de komende tijd meer Nederlandse content op de markt te brengen. “We zijn erop gericht om de broedplaats te zijn van lokaal talent en kunnen niet wachten om met de filmindustrie en partners samen te werken om de komende jaren onderscheidende, Nederlandse content van topniveau te brengen”, aldus Jacomien Nijhof, Head of Dutch Originals.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen