Dinsdag 16 januari 2018

Nederlandse infrastructuur koploper in Europa

Nederland blijft met zijn telecom- en internetinfrastructuur koploper in Europa. Voor het tweede jaar op rij bedroegen de investeringen in de vaste en mobiele infrastructuur meer dan € 4 miljard. Dit blijkt uit de tweede editie van De staat van Telecom van Nederland ICT. Dat is per inwoner bijna twee keer zoveel als in België. Frankrijk, Engeland of Duitsland.

Ieder huishouden in Nederland heeft toegang tot breedbandinternet, waarbij meer dan 91 procent van de huishoudens toegang heeft tot supersnel breedband van 100Mb/s of meer. 18 procent van de huishoudens maakt daar inmiddels gebruik van. Negen op de tien huishoudens heeft een breedbandabonnement.

Ruim 90 procent van de huishoudens kan kiezen uit meer dan één vaste infrastructuur. Naast DSL is dat meestal coax (kabel). Ruim 28 procent heeft keus uit drie verschillende infrastructuren (kabel, DSL of glasvezel). Bedrijven in Nederland nemen gemiddeld 120Mb/s aan bandbreedte af. In de praktijk kunnen bedrijven vrijwel altijd beschikken over meer bandbreedte dan ze feitelijk nodig hebben.

Download hier het factsheet over het onderzoek.

Bron: Nederland ICT/Broadcast Magazine

Bericht delen