dinsdag 16 januari 2018

Nederland.FM en v-OR lanceren onlineradio.nl

De verenigde Online Radiostations (v-OR) en de makers van radioportal Nederland.FM hebben een nieuwe portal gelanceerd: www.onlineradio.nl. Op de site staan alleen de professionele radiostations die lid zijn van de v-OR.

Onlineradio.nl is ook te beluisteren via tablet en mobiel. Jim Souren, eigenaar van Nederland.FM en Peter Contant, voorzitter van de v-OR, hebben in Hilversum een samenwerkingsovereenkomst getekend voor vijf jaar.

De achterliggende weken is er op alle platforms uitvoerig getest en zijn de kinderziekten er uitgehaald. Bij de v-OR zijn vijftien kleinere, professionele online radiostations aangesloten, die hun belangenbehartiging collectief hebben geregeld.

Peter Contant: “Voor de v-OR is de realisatie van de portal onlineradio.nl het uitkomen van een grote wens. Online radio groeit enorm en een eigen portal past bij de doelstellingen van onze organisatie. De luisteraar kan een professioneel collectief van pluriforme radiostations vinden op deze portal. Daarom zijn we verheugd dat we met de initiatiefnemers van Nederland.FM een overeenkomst hebben kunnen sluiten, waardoor we de komende jaren breed vertegenwoordigd zijn op internet, tablet en mobile met onlineradio.nl.”

Jim Souren, eigenaar van Nederland.FM: “Op Nederland.FM staan de radiostations van de grootste radiozenders van Nederland. We waren al langer op zoek naar een mogelijkheid om meer stations te plaatsen. We hebben ervoor gekozen om speciaal voor deze ‘best of the rest’ internet only radiostations een aparte site te bouwen en een exclusieve samenwerking aan te gaan met de v-OR. We hopen hiermee nog vele luisteraars door te sturen naar deze originele radiostations.”

Bron: v-OR/Broadcast Magazine

Bericht delen