dinsdag 16 januari 2018

Muse Award voor online versie Na de bevrijding

De uitgebreide webapplicatie van de NTR-serie Na de bevrijding, ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, heeft een Bronzen Muse Award for Online Presence gewonnen op het festival voor Media en Technologie in Seattle.

De innovatieve applicatie verschaft kijkers middels een interactieve player, via tablet of webbrowser, toegang tot de volledige filmbeelden, muziek, foto’s en kranten die gebruikt zijn in de serie.

De Muse Awards worden jaarlijks uitgereikt aan instituten of onafhankelijke producenten die digitale media inzetten om een museale ervaring en binding met het publiek te versterken. Community, innovatie, creativiteit en educatie zijn termen die centraal staan bij het gebruik van deze digitale media.

Na de bevrijding is een zevendelige serie van de NTR over de eerste jaren van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Voor iedere aflevering van Na de bevrijding produceerde het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met de NTR en Videodock een speciale webapplicatie. Met deze interactieve applicatie kan de gebruiker op eigen tempo grasduinen door de archiefbeelden die voor de serie gebruikt werden. De online variant verschaft kijkers toegang tot de volledige filmbeelden, muziek, foto’s en krantenartikelen via hun tablet of webbrowser.

De NTR zond Na de bevrijding begin dit jaar uit op Nederland 2. Zowel de serie als zo’n 80 uur aan archiefmateriaal blijven beschikbaar op nadebevrijding.nl.

Bron: Beeld en Geluid

 

Bericht delen