Dinsdag 16 januari 2018

Mobiele site NOS vernieuwd

De mobiele NOS-site (m.nos.nl) is vernieuwd. De nieuwe site vervangt de oude versie uit 2008. Het grootste verschil voor de gebruikers is het aanbod van en directe toegang tot video en audio, zowel live als on demand, dat overzichtelijker wordt gepresenteerd.

De hoofdpagina toont in één keer het overzicht van het belangrijkste (sport)nieuws. De nieuwe site telt bij lancering vier pagina’s: Nieuws, Sport, Schaatsen en Voetbal Live. De nieuwe site is modulair opgebouwd, wat inhoudt dat nieuwe pagina’s snel kunnen worden toegevoegd. In de praktijk betekent dit dat bij een grote (sport)-nieuwsgebeurtenis een aparte site hiervoor in het leven kan worden geroepen. Met de ‘make-over’ van de mobiele site geeft de NOS het startsein voor een reeks nieuwe mobiele activiteiten gericht op het web. Eén van de eerste updates wordt ‘social sharing’ waardoor het mogelijk wordt berichten te delen op sociale netwerken.

De lancering van de nieuwe mobiele site is een belangrijke stap binnen de nieuwe media strategie van de NOS. Lara Ankersmit, sinds 1 april hoofd Nieuwe Media bij de NOS: “Het gebruik van mobiel internet en smartphones neemt snel toe. Om het publiek met nieuwsvoorziening te bereiken op de platforms waar ze gebruik van maken, is een doordachte mobiele strategie van toenemend belang. Bij de NOS kiezen we er voor ons te richten op de ontwikkeling van een mobiele site, en niet op applicaties. Een site stelt ons in staat het nieuwsaanbod zo snel en efficiënt mogelijk aan te bieden aan mobiele gebruikers, in een vorm die tegemoet komt aan hun specifieke wensen en behoeften.”

 

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen