Misfit-film niet meer in bioscoop, maar bij Netflix
donderdag 21 januari 2021

Misfit-film niet meer in bioscoop, maar bij Netflix

Het derde en laatste deel van de Nederlandse filmreeks Misfit zal niet meer in bioscopen zien zijn, maar gaat dit voorjaar rechtstreeks naar Netflix.

Dat hebben de producenten Splendid Film en NewBe bekend gemaakt. Misfit 3: De Finale​ ging 4 december in release in de bioscoop, maar het publiek kreeg vanwege de lockdown nauwelijks kans om de highschool film te bekijken.

In de loop van het voorjaar zal Netflix nu de film gaan aanbieden, inclusief de eerste twee edities. De film is geregisseerd door Erwin van den Eshof. Hoofdrolspelers Julia (Djamila), Nick (Niek Roozen) en Sterre (Jolijn Henneman) beginnen in Misfit 3 het schooljaar goed: ze hebben een contract bij een platenlabel en mogen optreden in een grote nationale liveshow.

Totdat na een fusie van de twee scholen iedereen van het Olympus College bij hen op het Hoogland komt, inclusief hun eeuwige rivale Babette (Tinne Oltmans). De Misfits moeten alles op alles zetten om bij elkaar te blijven en hun droom te volgen om de finale van de internationale muziekwedstrijd, de TMA’s, te winnen.

Producenten Thomas Wolff (Splendid Film) en Jeroen Koopman (NewBe): “Bij elke aankondiging van een nieuwe Misfit-film stromen er altijd direct honderden vragen binnen wanneer de film op Netflix te zien is. Om nu aan te kunnen kondigen dat Misfit 3 naar Netflix komt voelt daarom niet alleen heel logisch, maar vooral ook als iets waarvan we weten dat alle Misfit-fans in Nederland en België heel erg blij gaan worden.”

Misfit is als totaalformat ontwikkeld en na de eerste Nederlandse première verkocht als exportproduct. Na Duitse, Poolse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse remakes met influencers en acteurs uit die landen, volgden Misfit 2 en Misfit 3.

Bron: Splendid Film/BM

Bericht delen