Misfit als totaal format naar Duitsland
maandag 29 oktober 2018

Misfit als totaal format naar Duitsland

Er is een Duitse versie van de Nederlandse bioscoophit Misfit in de maak. Dat hebben de producenten NewBe en Splendid Studio’s bekendgemaakt

De opnamen zijn op dit moment bezig en de film wordt op 14 maart 2019 uitgebracht in alle Duitse bioscopen. Waar voor films vaak alleen scriptrechten in het buitenland worden verkocht, daar is Misfit als een totaal format verkocht. Alle aspecten van de film, van online marketing, poster tot aan script en casting, worden naar Nederlands voorbeeld opnieuw voor de Duitse markt uitgevoerd.
Een werkwijze die tot op heden was voorbehouden aan televisie formats. De Nederlandse versie van Misfit, met in de hoofdrol de grootste Nederlandstalige vrouwelijke YouTuber Djamila, was in Nederland een groot succes en trok meer dan 240.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscoop. Ook scoort de film op dit moment op Netflix en heeft de meest bekeken Nederlandse filmtrailer ooit.
De film werd ontwikkeld en geproduceerd door NewBe en Splendid Film. NewBe en regisseur Erwin van den Eshof tekenen ook voor de Duitse productie, waarvan de opnamen in Nederland plaatsvinden. De cast bestaat naar Nederlands voorbeeld uit een mix van Duitse influencers en acteurs. Sylvie Meis geeft de Duitse cast een Nederlands tintje.
Misfit gaat over Julia (Selina Mour) die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Duitsland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar in Duitsland is ze een ’Misfit’, een buitenbeentje. Haar leven op school wordt door de drie populairste meisjes tot een hel gemaakt. Als de kans zich voordoet om naar Amerika terug te keren, pakt ze die dan ook met beide handen aan, ook al moet ze daarvoor op school een ingewikkeld dubbelleven leiden. Haar verliefdheid op een jongen maakt alles nog gecompliceerder en stelt haar voor de vraag: wil ze echt terug of wil ze blijven?

Bron: NewBe

Bericht delen