Speelfilm Vaders & Zonen nu te zien bij Videoland
vrijdag 5 augustus 2022

Speelfilm Vaders & Zonen nu te zien bij Videoland

In de zwart-komische Videoland speelfilm Vaders & Zonen vertolken Fedja van Huêt en Guido Pollemans de rollen van twee eigenaardige broers die teren op het pensioen van hun vader.

Als de zoons op een dag ontdekken dat hun vader plotseling dood voor de tv zit, besluiten ze een tijdelijke vervanging, gespeeld door Kees Hulst, voor hem te zoeken zodat het pensioen gewoon uitgekeerd blijft. Een verhaal over de relatie tussen vaders en zonen en leren op eigen benen te staan, waarin je heen en weer geslingerd wordt door pijnlijke, ongemakkelijke en grappige situaties.

Vaders & Zonen is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De regie van ligt in handen van Jörgen Scholtens en is geschreven door Daan Windhorst, Pepijn van Weeren en Jörgen Scholtens. De fim is geproduceerd door Rachel van Bommel en Suzan de Swaan van Millstreet Films.

Hoofdrolspeler Fedja van Huêt: “Ik vond het script van Vaders & Zonen geweldig. Ik hou van zwarte komedie in de stijl van de Coen Brothers en de eigen stijl van regisseur Jörgen Scholtens. Loet was een heerlijk personage om te spelen, totaal anders dan hoe televisiekijkers me de afgelopen tijd gezien hebben.”

Regisseur Jörgen Scholtens: “Met het tragikomische verhaal van Vaders & Zonen wil ik op een toegankelijke manier beschouwen op het belang van gezonde ouder-kindrelaties. Wat doet het met een mens als zijn ouders hem niet hebben liefgehad? En wat doet het met je, al ben je al ver in je volwassen leven, je ineens wel de aandacht en liefde krijgt die elk mens nodig heeft?”

“Met deze film leef je mee met deze ontwikkeling van twee volwassen broers, die in een paar maanden de gehele ontwikkeling van een kind meemaken. Van peuter tot puber. Uiteraard niet zonder weerstand; wat prachtige, hilarische en hartverscheurende momenten oplevert. Echt een film om met je ouders te kijken, of met je kind als je zelf ouder bent natuurlijk.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen