dinsdag 16 januari 2018

Mikro Gids lanceert nieuwe tablet-app

Mikro Gids, die dit jaar 40 jaar bestaat, komt met een vernieuwde app: de Mikro Gids marker app. In deze nieuwe app kan de gebruiker zelf programma’s markeren en toevoegen aan zijn of haar persoonlijke kijkplan.

“Onze huidige doelgroep doet dat nu met een pen of markeerstift in de programmagids. Hier speelt de app nu op in. In de app is het zelf kunnen markeren een van die nieuwe functionaliteiten,” aldus Christel Verhoeven, marketingmanager KRO-bladen. “Daarbij krijgt men nog steeds de handige kijktips, zodat men inspiratie opdoet voor een avondje voor de tv en achter de laptop of tablet.”

Uit een onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Ruigrok | Netpanel in opdracht van Mikro Gids, blijkt dat een kwart van de Nederlanders geen óf een onvolledig overzicht van het huidige programma-aanbod heeft. Verhoeven: “We merken dat door het enorme aanbod aan programma’s er nog steeds veel behoefte is aan informatie. Dit doen we al 40 jaar door middel van onze gids en vanaf deze week ook met de nieuwe Mikro Gids marker app. Deze heeft dezelfde betrouwbare programma-informatie als onze printtitel met daarbij een aantal nieuwe functionaliteiten.”

Het kwalitatieve onderzoek laat zien dat de kijker zo compleet mogelijke programma-informatie wil ontvangen en zelf de keuze hieruit wil maken. Met meer dan 90 zenders en aanbieders kan men in de Mikro Gids marker app zelf een keuze maken uit het complete aanbod en een persoonlijk kijkplan samenstellen.

Bron: Mikro Gids/Bindinc/Broadcast Magazine

Bericht delen