Michiel Veenstra gekozen tot Online Radio Ambassadeur 2018
zondag 2 september 2018

Michiel Veenstra gekozen tot Online Radio Ambassadeur 2018

In het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1) is zondag bekend gemaakt dat Michiel Veenstra de Online Radio Ambassadeur 2018 is geworden.

De bekendmaking is een aanloop naar de uitreiking van de Online Radio Awards 2018 op dinsdag 4 september. Daar zal de bekende radio-dj zijn award officieel uitgereikt krijgen. Tijdens de awardshow in Beeld en Geluid (Hilversum) worden dan ook de awards voor Beste Online Radiostation, Beste Podcast en Beste Presentator bekend gemaakt.

Het jury-oordeel luidt als volgt: ‘Podcastuitvinder Adam Curry is dé podfather, maar Michiel Veenstra is in Nederland al jaren degene die de kar trekt op het gebied van podcasting, online radio en inzet van social media bij het maken van radio. Als er een persoonlijkheid is die het online radio platform in Nederland kan bevorderen, dan is dat Michiel. Hij snapt het technisch, maar ook vanuit een visionaire kijk. Hij heeft een breed platform opgebouwd en het publiek vertrouwt hem. Michiel laat altijd zijn enthousiasme over podcast zien en horen. Daarnaast draagt hij dit uit naar een belangrijke doelgroep, de jongeren! Hij toont zich daarin veelzijdig, experimenteert soms en toont daarmee grote affectie. Hij is dé ambassadeur voor podcast in Nederland en is door zijn liefde, vakmanschap en durf om te experimenteren hét gezicht geworden van de opkomende podcastindustrie in Nederland. Michiel is podcast, no doubt about it.’

De 2018-jury bestaat uit Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van MAX Magazine), Richard Otto (uitgever van Spreekbuis.nl), Pierre Papa (radiocoach), Adam Curry (mediaondernemer), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL) en Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

Bron: Onlineradioawards.nl/BM

Bericht delen