dinsdag 16 januari 2018

MeLoveRadio verrijkt radiostreams

Maandag is de desktopversie van het Nederlandse muziekplatform MeLoveRadio live gegaan. MeLoveRadio realiseert een nieuwe vorm van interactieve online radio. Dit gebeurt door een virtuele schil te leggen over het live radiogeluid van online radiostations.

Deze schil maakt het voor de gebruikers mogelijk om te zien wat er op de radio gedraaid wordt, nummers op te slaan in persoonlijke afspeellijsten en deze later via een streaming-service weer af te luisteren.

Daarnaast integreert MeLoveRadio een aantal bekende social-media platforms binnen de omgeving zodat gebruikers van de applicatie hun ontdekkingen op gebied van muziek ook kunnen delen met vrienden. Deze functies worden nu aangeboden op laptop of pc, en binnenkort ook op mobiel, tablet, car-system en uiteindelijk ook op smart-tv en geluidsinstallatie.

De initiatiefnemers Reinier Hamstra en Maarten Rein zien geen juridische belemmeringen in het doorgeven van streams die onder meer afkomstig zijn van radiostations. Zij verwijzen naar een uitspraak van het Europese Hof, dat eerder stelde dat voor het linken naar radiostreams geen licentiegeld hoeft te worden betaald.

De Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA) wil echter voor het doorlinken naar muziekwerken op internet alsnog geld vragen op basis van naburige rechten en heeft vorig jaar een rechtszaak aangekondigd tegen radiowebsite Nederland.fm die net als MeLoveRadio zenders aggregeert.

Bron: Emerce/Broadcast Magazine

Bericht delen