Dinsdag 16 januari 2018

MeLoveRadio springt in gat

Als je radio luistert via MeLoveRadio kun je muziek met één druk op de knop opnieuw afspelen, opslaan in een afspeellijst of delen met je vrienden. “Wij vullen het gapende gat tussen de traditionele radiostations en de streaming servicepartijen,” aldus bedenker en oprichter Maarten Rein.

In het septembernummer van Broadcast Magazine komt hij aan het woord over dit nieuwe initiatief. “We zagen een sterke groei in de aandacht die online radio opeist, ondanks de snelle opkomst van streaming servicepartijen als Spotify en YouTube. We waren verbaasd dat niets werd toegevoegd aan de beleving van het online radio luisteren, terwijl internet daartoe zoveel mogelijkheden biedt. Radio is de inspirator om nieuwe muziek te ontdekken maar ook vluchtig, want het zojuist gehoorde nummer is vaak niet bekend, laat staan op te slaan of te delen. Na onderzoek kwamen we erachter dat hier grote behoefte aan is. Toen was het voor ons helder: in die behoefte gaan wij voorzien.”

Meer over MeLoveRadio in de sectie Online Broadcast in Broadcast Magazine, waar bovendien ruim aandacht is voor een nieuwe interactieve website voor mediadata, www.video-landscape.nl, het resultaat van samenwerking tussen Mediabrands, GfK en Google.

Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen