Article header image

MeLoveRadio nu ook als app

Waar MeLoveRadio vorig jaar nog alleen als webplatform op de markt kwam, staat nu ook een app online. Oprichter Maarten Rein: “Mobiel is het belangrijkste device en daar springen we op in.”

Die onbekende rockplaat of dat zwijmelnummer waar je de titel niet van weet: als je radio luistert via MeLoveRadio kun je deze muziek met één druk op de knop opnieuw afspelen, opslaan in een afspeellijst of delen met je vrienden. En nu ook als app. Rein: “Daarmee hebben we radio luisteren 2.0 écht geactiveerd.”

Binnen de dienst van MeLoveRadio zijn de meest populaire radiostations verzameld. Met zelf ontwikkelde software wordt de muziek die stations draaien, achterhaald. Rein: “Al die nummers zijn opnieuw af te spelen, op te slaan en te delen. Zo kun je binnen MeLoveRadio een uitgebreide muziekbibliotheek samenstellen gebaseerd op wat je op de radio hebt gehoord.”

Opgeslagen nummers kun je gemakkelijk in persoonlijke afspeellijsten organiseren. Deze lijsten kun je synchroniseren met je Spotify account. Rein: “Zo heb je altijd de nummers die je vers ontdekt op radio direct ook in je Spotify beschikbaar. Jongeren die op dit vlak actief zijn, hebben behoefte aan interactie: delen en opslaan. Die optie bieden we ze nu. De synchronisatie met Spotify is daarin erg belangrijk.”

Rein noemt liever geen gebruikersaantallen, maar geeft toe dat tot op heden exponentiele groei uitblijft. De mobiele app, een betere viral engine en hernieuwde media aandacht moeten daar verandering in brengen. Wel gaat het platform op korte termijn uitbreiden naar het buitenland. “We voeren op dit moment onderhandelingen met een partij in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. Ik verwacht binnen twee maanden witte rook te hebben.”

Bron: BM

Bericht delen