MeisjeDjamila grootste vrouwelijke Nederlandstalige YouTuber
dinsdag 16 januari 2018

MeisjeDjamila grootste vrouwelijke Nederlandstalige YouTuber

Met meer dan 620 duizend subs is MeisjeDjamila de populairste vrouwelijke YouTuber in de Nederland. Daarmee is ze Beautygloss officieel voorbijgestreefd. MeisjeDjamila’s kanaal heeft in vier jaar meer dan 219 miljoen views behaald. Dat maakte producent NewBe vandaag bekend.

MeisjeDjamila pakte eerder dit jaar een nieuw persoonlijk record. Ze steeg van 7,5 miljoen views in november 2016 naar 12,5 miljoen views in januari. Naast haar carrière als YouTuber is ze ook actief als zangeres. Haar single Brickwall verscheen eind januari en is momenteel trending op Musical.ly. Daarnaast stond het plaatje in no time op nummer 1 in de Nederlandse iTunes charts.

In de zomer van 2016 bracht ze via uitgeverij FC Klap een zomerdoeboek uit. De in Amerika wonende Djamila maakt Nederlandse video’s over trends die in Nederland (nog) niet bekend zijn, daarbij test ze veel hippe producten uit. Met haar video’s over wetenschap en bizar voedsel en doorbreekt ze het Nederlandse vrouwelijke YouTube-patroon van beauty, fashion en lifestyle.

Hier is de nieuwe videoclip van het nummer Brickwall te bekijken.

Bericht delen