Meeste kijkers Apple TV+ betalen niet
maandag 25 januari 2021

Meeste kijkers Apple TV+ betalen niet

Apple kondigt regelmatig nieuwe tv-series en films aan voor Apple TV+, maar mensen kijken er vooral gratis naar. Uit een internationaal onderzoek van MoffettNathan blijkt dat 62 procent van de kijkers bij Apple TV+ nog in de proefperiode zit

Doordat de streamingdienst via een appje standaard op honderden miljoenen Apple-apparaten te volgen is, ligt het aantal potentiële abonnees voor Apple TV+ hoog. Maar 29 procent van de ondervraagden zegt niet van plan te zijn om ervoor te gaan betalen. De gratis proefperiode is door Apple inmiddels twee keer verlengd, maar daar moet ooit een einde aan komen als Apple geld met de dienst wil verdienen.

De website iCulture.nl onderzoekt momenteel hoe Nederlandse gebruikers oordelen over Apple TV+. Ruim 500 personen hebben inmiddels hun stem uitgebracht. 70 procent van de deelnemers is niet van plan om per maand € 4,99 te gaan betalen voor Apple TV+. Slechts 5 procent van de deelnemers van het onderzoek is dat wel van plan en daarnaast is 4 procent al abonnee. De overige deelnemers weten het nog niet, of hebben geen proefabonnement.

Bron: iCulture/BM

Bericht delen