dinsdag 16 januari 2018

Meer Nederlanders kijken VOD op tablet

Het aantal Nederlanders dat Video on Demand op een tablet kijkt, is in vergelijking met 2011 verdrievoudigd. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos Synovate onder 1.000 Nederlanders. Hoewel Video on Demand kijken op tv de absolute nummer 1 blijft, kijkt inmiddels 1 op de 5 gebruikers daarnaast ook films, series en gemiste programma’s op de tablet.

Het gebruik van Video on Demand zelf groeit eveneens. Het aantal Nederlanders dat er gebruik van maakt, is in 2012 verdubbeld naar bijna 2 miljoen, zo maakte Stichting Filmonderzoek onlangs bekend.

Uit het onderzoek van Ipsos Synovate blijkt dat steeds meer Nederlanders het gemak van Video on Demand ontdekken. Onder de bijna 2 miljoen Nederlanders die Video on Demand gebruiken, zijn films het meest populair. Daarnaast kijken steeds meer mensen ook tv-series als het hun uitkomt, gemiste programma’s staan op de derde plek. Over de reden om Video on Demand te kijken zijn de Nederlanders duidelijk: dat is gemak. Mensen willen films, series en TV-programma’s kijken wanneer het hun uitkomt. Dat daarmee direct de reclameonderbrekingen worden omzeild, is een prettige bijkomstigheid.

Bron: Broadband TV News/Broadcast Magazine

Bericht delen