Meer bekend over Apple TV+
maandag 25 maart 2019

Meer bekend over Apple TV+

Apple heeft maandag zijn eigen Netflix-concurrent gepresenteerd en gaat zich mengen in de markt van streaming videodiensten. De dienst komt ook naar Nederland.

Apple TV+ biedt een app die exclusieve, speciaal voor Apple ontwikkelde series, documentaires en films laat zien van bekende film- en tv-makers. De betaalde videostreamingdienst komt dit najaar beschikbaar, maar een datum en exacte tarieven zijn voor de Nederlandse markt nog onbekend.

Gebruikers kunnen zich abonneren op Apple TV Channels en betalen alleen voor kanalen die ze willen zien, zoals HBO, Showtime, Starz en MTV Hits – allemaal on demand, zowel online als offline beschikbaar met een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast kunnen ze in de nieuwe, geheel gepersonaliseerde Apple TV-app sportuitzendingen, nieuwsprogramma’s en andere content bekijken van kabel- en satellietzenders, en iTunes-films en -series kopen of huren.

Oprah Winfrey werkt aan twee documentaires voor de streamingdienst van Apple. Een van de documentaires heet Toxic Labor en gaat over seksuele intimidatie op de werkvloer. De andere documentaire, waarvan de naam nog niet bekend is, bestaat uit meerdere afleveringen en gaat over geestelijke gezondheid.

Winfrey is niet de enige beroemdheid die Apple aan zich wist te binden. Zo worden via Apple TV+ nieuwe afleveringen uitgezonden van Amazing Stories van regisseur Steven Spielberg en is de tv-serie The Morning Show met acteurs Reese Witherspoon, Jennifer Anison en Steve Carell te zien via de betaalde streamingdienst.

Verder kondigden acteurs Jason Momoa en Viola Davis de komst van de tv-serie See aan. Acteur Kumail Nanjiani noemde de komst van Little America, een tv-serie waarin elke aflevering zich focust op immigranten in de VS.

Sesamstraat-personages Big Bird en een muppet vertelden tijdens de presentatie op maandag over de serie Helpsters en filmmaker J.J. Abrams en zangeres Sara Bareilles maakten bekend dat de serie Little Voice ook naar Apple TV+ komt.

Bron: Apple/Nu.nl/BM

Bericht delen