Mediaquiz met Jack Spijkerman op Facebook
zondag 24 mei 2020

Mediaquiz met Jack Spijkerman op Facebook

Beeld en Geluid komt op 28 mei met een live mediaquiz, gepresenteerd door Jack Spijkerman. De quiz is vanaf 20.30 uur te volgen op Facebook.

Jack Spijkerman staat bekend om zijn mediaweetjes. Hij heeft de meest opvallende dingen uit het nieuws opgespaard en test de kennis van de deelnemers. Maar het zou natuurlijk geen Beeld en Geluid-quiz zijn, zonder een blik te werpen op het archief. Naast opmerkelijkheden uit het nieuws, kun je dan ook vragen verwachten over televisieprogramma’s als Swiebertje en Ja Zuster Nee Zuster.

De quiz vindt plaats via Facebook en zal ongeveer een uur duren. De livestream zal al iets eerder open staan, zodat om half negen echt kan worden gestart. Jack Spijkerman presenteert de quiz in drie rondes en de antwoorden kun je doorgeven via het platform of de app van Kahoot.

Zodra de quiz begint, krijg je hiervoor een pincode. Je kunt vervolgens je naam invullen (of iets verzinnen), waarna deze op het scherm zal verschijnen. Let op: de livestream zal ongeveer 10-15 seconden vertraging hebben en het gaat om tijd, dus hoe eerder je antwoordt, hoe hoger je score!

Deze quiz wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Jack Spijkerman is vooral bekend van het programma Kopspijkers, dat hij voor de VARA maakte. In 2002 won hij daarmee de Gouden Televizier-Ring. In 2005 stapte hij over naar Talpa en in juni 2016 maakte hij bekend te stoppen met televisie.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen