dinsdag 16 januari 2018

Mediapark Jaarcongres over online video

Op donderdag 18 juni vertelt Jan Riemens tijdens het Mediapark Jaarcongres 2015 hoe hij van Zoomin.TV een wereldwijd uitgeef- en exploitatienetwerk maakte. Woensdag werd bekend dat Zoomin.tv kantoren opent in Miami, Los Angeles en New York.

Emerce omschrijft Zoomin.TV als een van Nederlands grootste onbekende mediabedrijven. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim 20 miljoen euro en produceert zo’n 400 videos per dag in 17 talen, over elk denkbaar onderwerp. Met 50.000 kanalen en 2 miljards views per maand is Zoomin.TV het grootste niet-Amerikaanse MCN op YouTube.

Op 18 juni zal Riemens zijn ‘Act Global’ visie geven tijdens het MPJC. Naast Riemens staan er nog andere Nederlandse pioniers, online video experts en VR enthousiastelingen op het programma:

– Eelko van Kooten vertelt hoe hij van Spinnin’Records een toonaangevend dancelabel maakt
– Frank Botman (Dasym) gaat in op de ontwikkeling van media bedrijven naar platform diensten en services, en welke rol China daarin gaat spelen
– Jeroen Wijering (JW Player) vertelt hoe de JW player de wereld veroverde
– Geert Jan Bogaerts (VPRO Digitaal) neemt de bezoeker mee naar de wereld van Virtual Reality (VR). Wat zijn volgens hem de mogelijkheden van VR voor media formats?
– Henk Hagoort (NPO) gaat in gesprek over de uitwerking van de toekomstvisie publiek mediabestel in het concessiebeleidsplan, en innovatie bij de publieke omroep

Bron: MPJC

Bericht delen