dinsdag 16 januari 2018

Media-relletje over de poezen van Wilders

Het AD besteedde dit weekeinde aandacht aan het twitteraccount dat PVV-leider Wilders heeft geopend over zijn twee poezen. Met een heus relletje als gevolg. Dat begon ermee dat VVD-prominent en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas hoofdredacteur Hans Nijenhuis erover kapittelde via Twitter, met de vraag of hij de relevantie van dit bericht kon uitleggen.

Nijenhuis antwoordde ontkennend en voegde daaraan toe: “Zie het ook nu pas, was naar de film. We halen het eraf.”

En dat had hij beter niet kunnen doen, vinden veel reageerders op sociale media. Nijenhuis kreeg via Twitter en Facebook ladingen kritiek over zich heen. Liet de krant zich hier voor het VVD-karretje spannen en wordt niet alleen Wilders zelf, maar worden ook zijn poezen buitengesloten? Regeert de VVD niet alleen het land, maar ook de krant?

Nijenhuis zag zich genoodzaakt een verklaring op Facebook te zetten waarin hij uitlegt dat hij de relevantie van het kattenbericht op de AD-site niet zag. “Een vergissing maken is niet erg, erin volharden wel. Dus we hebben dat bericht weer verwijderd.”

Als reactie op de kritiek wijst de hoofdredacteur op het missie-statement van zijn krant. “En daar krijg ik die poezen gewoon niet in. Wij sluiten de katten van Wilders niet uit, maar dan moeten ze wel iets te melden hebben.”

Bron: AD/NOS/BM

Bericht delen