dinsdag 16 januari 2018

MCN produceert Sestra Streetmagic

RTL MCN vertegenwoordigt 25 video creators die samen goed zijn voor miljoenen views per maand. Eén van hen is Nicole van Nierop. Zij produceert samen met haar team van Jack TV het videoformat Sestra Streetmagic. In deze komische persiflage wordt ingespeeld op alle ‘magicians’ die momenteel overal de kop op lijken te steken.

Vanaf vandaag zijn de eerste beelden van deze videoserie te zien op het YouTube-kanaal Sestra Streetmagic. Van Nierop: “Sestra is een reactie op de gezapige eenheidsworst op televisie. Met name de kijkers doodgooien met zogenaamde magicians kwam tijdens ons creatief overleg vaak voorbij. Genoeg reden om een eigen goochelshow te beginnen. Maar dan wel nét even anders”.

Sestra, een Russische streetmagician, past op geheel eigen wijze haar goocheltrucs toe en is vastberaden de weg naar succes te bewandelen. Gewapend met een flinke bak naïviteit, onhandigheid en liefde voor Hans ‘Klokski’ reist ze door Nederland om haar ongebruikelijke gave te showen.

Van Nierop: “Sestra zal behalve goochelen ook vloggen, bloggen, twitteren en af en toe een paragnost spelen. Dit alles met een zeer beperkt empatisch vermogen, maar tegelijkertijd toch knuffelbaar.”

De absurdistische comedy wordt geproduceerd door Jack TV. Zij zijn gespecialiseerd in online formats en webseries. De regie van Sestra is in handen van Ruben Röben, het camerawerk wordt gedaan door Ricky Belt en de productieleiding wordt uitgevoerd door Shriejan Paudel.

Erik Kepper (manager RTL MCN): “Nicole en haar team spelen met Sestra in op de vele televisieprogramma’s waarin street magicians de meest bizarre trucs uithalen. Vooral voor degenen die vaak vol ongeloof naar dit soort programma’s kijken, zal Sestra zeer vermakelijk zijn.”

Vanaf donderdag verschijnt er wekelijks om 16:00 uur een nieuwe aflevering op het kanaal. De eerste beelden zijn nu te zien op Youtube kanaal Sestra Streetmagic.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen