Article header image

Massale boycot Boef

Na de Belgische radio-dj Karolien Debecker, GOfun Partyvakanties, Paaspop en Muze Misse, laat ook Qmusic-dj Mattie Valk weten rapper Boef te boycotten.

Valk liet woensdag weten Boef niet langer te draaien op Qmusic. “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet”, vindt hij. Radio-dj Karolien Debecker ging hem al voor. Op Twitter zei ze: “In de Middeleeuwen hadden ze nog meer respect voor vrouwen dan jij. Excuses of niet, jou draai ik voorlopig niet meer op de radio.”

Sofiane Boussaadia (de volledige naam van rapper Boef) kwam dinsdag in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem een lift gaven hoeren noemde. Even later deed hij daar een schepje bovenop door te zeggen dat hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes zo noemde.

Excuses volgden, maar niet van harte. Boef hekelt iedereen die zijn uitspraken aangrijpt om hem expres zwart te maken. Op Instagram zei hij daarover: “Er is veel ophef over de fout die ik heb gemaakt en dat is terecht, valt niet goed te praten. Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunden. Nu gebruiken ze mijn fout om mij kapot te maken en zelfs letterlijk dood wensen!”

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen