Makers Joardy Season terug met eigen sitcom
vrijdag 22 november 2019

Makers Joardy Season terug met eigen sitcom

Joardy Sitcom is de nieuwe achtdelige YouTube-serie van de makers achter de online hit Joardy Season. In deze sitcom kruipt Jim Deddes in de rol van barman Joardy, een ex-junk en vroegere fietsenmaker, die nu eigenaar is van café ’t Pomphuys.

Andere rollen zijn weggelegd voor Lexxxus als Joardy’s beste vriend en demoontje Gurk. In ’t Pomphuys delen stamgasten lief en leed terwijl onheilspellende bezoekjes van de inspectie en toeristenplagen de rust verstoren.

In Joardy Sitcom maken acteurs Reinout Sholten van Aschat, Anneke Blok, Hannah van Lunteren, Abel van Gijlswijk, Illias Ojja, Richelle Plantinga, Ian Bok, schrijver Johan Fretz, presentatrice Sagid Carter en rapper Yung Nnelg hun opwachting.

De makers hebben voor een bewezen format gekozen: de sitcom. Ze nemen de spelregels bloedserieus en geven er een draai aan door gebruik te maken van herkenbare clichés. Als het niet grappig is gaat de lachband aan!

De afleveringen van Joardy Sitcom verschijnen vanaf vrijdag 13 december wekelijks om 15.00 uur online op het YouTube-kanaal van NPO 3. Jim Deddes en Jan Hulst zijn de makers van de serie.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen