dinsdag 16 januari 2018

Makers Channel: videoplatform voor web-talent

Makers Channel is een nieuw online video platform voor webseries. Het kanaal biedt content van talenten en bekende namen van onder andere YouTube, Instagram, Facebook, televisie en uit de sport- en muziekwereld. Wekelijks worden nieuwe shows en (sub)kanalen toegevoegd.

Makers Channel wil binnen een jaar een onderscheidende selectie van de beste webseries van Nederland op één platform bieden. Bekende namen die via Makers Channel gaan uitzenden, zijn onder andere Rens Kroes, Cinemates, Vivian Reijs, Theaumes, Ponkers, De Worsten van Babel, Dit Is Normaal, Defano Holwijn, Miljuschka Witzenhausen en Ryan Babel. Met andere bekende makers worden nog gesprekken gevoerd over het starten van een kanaal.

Makers Channel is op alle devices gratis te bekijken. Het grote verschil met andere videoplatforms is dat niet iedereen zijneigen video mag uploaden. Op Makers Channel mogen alleen zogenaamde influencers uitzenden, om de kijker een kwalitatief aanbod van webcontent te bieden. Alle content is in zeven thema’s onderverdeeld: comedy, cooking&food, entertainment, beauty&lifestyle, gaming, muziek en sport.

Een ander verschil met bestaande videoplatforms is dat Makers Channel de makers die uitzenden minimaal 70% van alle verdiensten terugbetaalt. Daarnaast biedt het kanaal de makers een verbreding van kwaliteit en bereik door een samenwerking met FOX International Channels. FOX zendt vanaf zaterdag 6 juni wekelijks een live programma uit dat met en door influencers wordt gemaakt.

Marko van Kampen CEO van Makers Channel: “Makers Channel is voor veel kijkers een uitkomst omdat we de leukste webseries op één plek voor ze verzamelen. Daarnaast geven we de makers een extra podium waarmee ze een nieuw publiek vinden en bovendien aanmerkelijk meer kunnen verdienen dan op vergelijkbare platforms. Op deze manier worden nog meer makers in staat gesteld om van hun werk te leven en dus meer te produceren.”

Bron: Makers Channel/Broadcast Magazine

Bericht delen