Madeleine de Cock Buning gaat voor Netflix werken
donderdag 5 december 2019

Madeleine de Cock Buning gaat voor Netflix werken

Madeleine de Cock Buning, tot afgelopen zomer voorzitter van het Commissariaat voor de Media, gaat aan de slag bij Netflix. Daar wordt zij vanaf half januari de belangrijkste lobbyist voor alle Netflix-activiteiten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor van Netflix voor dit gebied staat in Amsterdam.

In haar nieuwe rol als hoofd Public Policy wordt De Cock Buning (53) verantwoordelijk voor de lobby van Netflix bij Europese overheden, waaronder de Europese Unie. Zij was sinds 2009 bestuurslid van het Commissariaat voor de Media, de toezichthouder de Nederlandse mediasector. De laatste zes jaar was zij voorzitter. Zij is tevens hoogleraar rechten in Florence en Utrecht.

Tussen haar vertrek bij het Commissariaat en haar aantreden bij Netflix zit een half jaar. Een woordvoerder van Netflix bevestigt tegenover het Financieel Dagblad dat De Cock Buning en Netflix bewust een afkoelingsperiode van een half jaar hebben aangehouden. Bij de toezichthouder heeft ze een ruime kennis opgebouwd van veel media-organisaties waarmee Netflix in Nederland direct of indirect concurreert.

Algemeen directeur Suzanne Teijgeler verliet het Commissariaat voor de Media eveneens dit jaar. Sinds 1 september is zij in dienst bij Discovery Benelux BV. Zij is daar Director Content Compliance.

In mei was Madeleine de Cock Buning nog te gast in BM Talk, zoals hier te zien is.

Bron: FD/BM

Bericht delen