dinsdag 16 januari 2018

Livestream Sail Amsterdam via SALTO en Utelisys

Sail Amsterdam is de komende dagen van ’s ochtends negen tot ’s avonds negen live te volgen via www.sailamsterdam.tv. Het Amsterdamse bedrijf Utelisys stelt via haar wereldwijd dekkende content delivery network platform speciaal voor SALTO, de lokale omroep van de hoofdstad, een livestream beschikbaar.

Deze negende editie belooft de grootste Sail ooit te worden. De lokale publieke omroep SALTO, met kantoor en studio’s aan de IJhaven, brengt het evenement in beeld via het televisiekanaal SALTO 1. Vanuit de studio wordt vijf dagen lang een panoramisch beeld gegeven van alle activiteit op het water. Deze beelden zijn ook te zien via de livestream.

Omdat het internetplatform van Utelisys veertig points of presence omvat, kunnen geïnteresseerden wereldwijd de live beelden volgen. Tijdens Sail 2015 is dit een gratis service van Utelisys. Het bedrijf heeft ook Digital Rights Management Geo Locking beschikbaar, zodat het CDN-platform ook per specifiek land beschikbaar kan worden gesteld. Als input signaal voor de Utelisys Transcoders kunnen zowel Satelliet, IP als Terrestrial formats van tv-operators worden gebruikt. Het output signaal is op elk willekeurig mobiel apparaat (smartphone, tablet; iOS, Android en Windows) alsmede Set Top Box beschikbaar.

Bron: SALTO/Broadcast Magazine

Bericht delen