dinsdag 16 januari 2018

Live chatten met Eva Jinek

Meestal stelt Eva Jinek zelf de vragen. Maar nu is de kijker aan de beurt. Heb jij haar altijd al iets willen vragen, zoals wat ze doet net voordat ze live gaat iedere avond?

Waar ze over droomt? Hoe haar katten heten en waarom? Wie haar de slappe lach bezorgt en wat je met pindakaas en selderijstengels kan? 
 
Op dinsdag 8 augustus tussen 12.30 uur en 13.30 uur beantwoordt Eva Jinek vragen tijdens een Facebook-live sessie. Hoe? Via de nieuwe Eva-chatbot op Facebook Messenger.
 
Deze chatbot is begin dit jaar tegelijkertijd met het platform evajinek.nl gelanceerd. Nu verschijnt een vernieuwde interactieve versie waarin gebruikers elke dag Jineks nieuws krijgen op een tijd die hen uitkomt.
 
Evajinek.nl was direct vanaf de start in januari 2017 een groot succes en won onlangs een Dutch Interactive Award. Het is inmiddels één van de drukbezochtste websites van de NPO met rond de half miljoen unieke bezoekers per maand. Eva Jinek plaatst samen met haar redactie verrassende artikelen om mensen uit hun ‘filterbubbel’ te breken. 
 
Jinek: “Mijn platform is voor mensen die – net als ik – niet alles al zeker weten. We proberen andere perspectieven te laten zien en vooral om je een beetje aan het denken zetten. Nieuwsgierigheid staat voorop, daar leef ik voor. Onze blik is breed, dus actualiteiten en de wereld om ons heen, maar we besteden ook expliciet aandacht aan onderwerpen waar ik speciale belangstelling voor heb: de Amerikaanse cultuur en politiek en het feminisme. Maar soms heb je gewoon even zin om te kijken naar katten en mini-taco’s, en bij ons kan dat allemaal.”
 
Het Facebook live-event is op 8 augustus vanaf 12.30 uur hier te volgen.

Bron: KRO-NCRV/BM
 

Bericht delen