Dinsdag 16 januari 2018

LINDA.tv en LND Media lanceren Te vroeg geboren

In Nederland wordt 1 op de 7 kinderen te vroeg geboren. In het Amsterdamse Emma Kinderziekenhuis worden baby’s vanaf een zwangerschapsduur van 24 weken behandeld. Voor Te vroeg geboren volgde een team van producent LND Media gedurende een halfjaar deze piepkleine baby’s tijdens hun spannende strijd op leven en dood.

 

Vanavond om 21.00 uur gaat op LINDA.tv de nieuwe serie live waarin deze baby’s te zien zijn, maar ook hun ouders en de artsen en verpleegkundigen die hen op deze bijzondere Intensive Care Neonatologie behandelen en verzorgen.

In de eerste aflevering wordt Jordan gevolgd. Nadat zijn ouders door complicaties bij eerdere zwangerschappen al twee zoontjes hebben verloren, dient de bevalling van Jordan zich óók twee maanden te vroeg aan. Jordan wordt geboren met een keizersnede en zijn moeder Fanny kan niet wachten tot ze hem op haar borst kan leggen. Maar, mag dat eigenlijk wel met zo’n piepkleine baby die aan allerlei draden in een couveuse ligt? Vader William vindt het maar niks, maar daar denken de neonatologen heel anders over. Kangoeroeën zodra het kan om de band tussen ouders en kind ondanks de afstand met alle toeters en bellen zo sterk mogelijk te krijgen.

Bekijk de promo:

 

Bron: LND Media/Broadcast Magazine

 

Bericht delen