dinsdag 16 januari 2018

Liberty Global doet officieel bod op Ziggo

Liberty Global, het Britse moederbedrijf van UPC, heeft het bod op Ziggo definitief gelanceerd. Dat maken de twee bedrijven vrijdag bekend. Per aandeel biedt het bedrijf € 35,64 euro, een premie van 47 procent ten opzichte van de slotkoers voor de bekendmaking van het bod eind maart.

Als de koop doorgaat, wordt Baptiest Coopmans van UPC de nieuwe topman en Bert Groenewegen van Ziggo wordt de financieel directeur. Het bod geldt voor alle uitstaande aandelen die de Britten nog niet in handen hebben. Ziggo heeft voor 26 augustus een aandeelhoudersvergadering gepland om het bod te bespreken.

Coopmans was van 2006 tot 2012 lid van de Raad van Bestuur van KPN en actief als Managing Director KPN Nederland en Managing Director Consumentenmarkt. Daarvoor was hij werkzaam bij Unilever. Sinds juni 2013 is hij algemeen directeur van UPC Nederland. Groenewegen was van 2005 tot en met 2009 CFO en later CEO bij PCM Uitgevers. Eerder werkte hij bij General Atlantic en bij Exact Software, waarvan bij de laatste grotendeels als CFO. Sinds maart 2010 is hij CFO van Ziggo.

Voor de overname moet nog toestemming worden verleend door de toezichthouders. De Europese Commissie maakte woensdag bekend dat het onderzoek naar de overname niet uit handen wordt gegeven aan de Autoriteit Consument en Markt. Uiterlijk 17 oktober neemt Brussel een beslissing over de overname.

Bron: Liberty Global/Broadcast Magazine

Bericht delen