dinsdag 16 januari 2018

Last Hijack in de prijzen in Cannes

De Nederlandse interactieve documentaire Last Hijack, geproduceerd door Submarine Channel, won gisterenavond in Cannes een Emmy Award voor de beste online productie in de categorie non-fictie.

Last Hijack is een interactieve online documentaire, waarbij de kijker een kaping van een schip in Somalische wateren ervaart en kan navigeren tussen het perspectief van een Somalische kaper en de Engelse kapitein die wordt gekidnapt.

Last Hijack bestaat uit een film en een online productie, geregisseerd door Femke Wolting en Tommy Pallotta. De film beleefde zijn wereldpremière op de Berlinale begin dit jaar en werd vertoond op festivals over de hele wereld. De productie is nu ook in de Verenigde Staten zowel in de bioscoop als op iTunes, Netflix en vele andere video on demand platformen te zien. De online documentaire won al eerder internationale awards, waaronder de Prix Europa.

Last Hijack is een waar gebeurd verhaal over overleven in Somalië, vanuit het perspectief van de 32-jarige piraat Mohamed. In een mix van animatie en documentaire biedt de film een dramatische blik op de manier waarop deze Somalische piraat in dit gevaarlijke bestaan is terechtgekomen. Animaties van Mohameds herinneringen, angsten en dromen bieden een filmische aanvulling en contrast met de rauwe beelden uit zijn dagelijks leven.

Last Hijack is geproduceerd door Submarine Channel in coproductie met Razor Film, ZDF en IKON. De film kwam tot stand met financiële steun van onder andere Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Amsterdam, Mediafonds en Nederlands Filmfonds.

Bron: Submarine Channel/Broadcast Magazine

Bericht delen